Your Pet, Our Passion.

Schipperke

Het Schipperke is een kleine, gedrongen, keesachtige hond met een weelderige ruwharige vacht, een krulstaart over de rug (tenzij hij zonder staart wordt geboren), een vosachtig gezicht en puntoren. Hij is meestal zwart, maar de vacht kan elke effen kleur hebben. Een volwassen hond is 21-33cm en weegt ongeveer 5,5-7,5kg.

Wat je moet weten over dit ras
  • Hond die geschikt is voor baasjes zonder ervaring
  • Basistraining nodig
  • Gaat graag actief wandelen
  • Gaat graag een half uur per dag wandelen
  • Kleine hond
  • Een beetje kwijlen
  • Moet om de dag verzorgd worden
  • Blaffende en spraakzame hond
  • Waakhond. Blaft en waarschuwt
  • Gaat goed samen met andere huisdieren

Persoonlijkheid

Het is een levendig en alert hondje. Het Schipperke is loyaal, benaderbaar en opgewekt. Hij kan echter ook koppig en bozig zijn, zeker als er andere honden in de buurt zijn of als hij als puppy onvoldoende gesocialiseerd is.

Oorsprong

Sommige noemen het Schipperke een miniatuur-herdershond, de kleinere versie van de Leuvenaar (een zwarte, Belgische herdershond). Anderen zeggen dat het Schipperke een Keeshond is en daar lijkt hij in ieder geval meer op. Wat vaststaat, is dat dit ras in de 17e eeuw al bestond. In 1690 was er namelijk een Schipperke-show in Brussel. Dit ras werd gebruikt op de Belgische grachten, waar hij de schuiten bewaakte. Verder bezaten veel schoenmakers dit ras en werd hij ook gebruikt om knaagdieren te doden.

Gezondheid

Beweging

Voeding

Verzorging

Omgang met kinderen

Heb je je perfecte ras gevonden? Bekijk dan de volgende tips en adviezen:

Labrador die naast de bank ligt
Op zoek naar een hond
Is dit het juiste ras voor jou?
Alle honden hebben hun eigen karakter. Doe de test en ontdek welk hondenras het beste bij jou en je levensstijl past.
Hond met rode halsband zit naast de eigenaar
Op zoek naar een hond
Vind een goede fokker
Als je een raszuivere puppy wilt, moet je vertrouwen op een gerenommeerde fokker. Deze gids helpt je bij het vinden van de juiste fokker.
Puppy die aan de lijn naast de eigenaar loopt
Op zoek naar een hond
Denk je erover om een ​​puppy te nemen?
Word lid van onze Puppy Club voor tips en adviezen van onze Purina-experts bij het vinden van de juiste puppy en het voorbereiden van de thuiskomst van jouw nieuwste familielid.
Hond met rode halsband
Op zoek naar een hond
Een hond in huis
Terwijl je wacht tot je jouw puppy thuis kunt verwelkomen, kun je alvast wat dingen regelen. Lees hier wat je vooraf kunt doen om je zo goed mogelijk voor te bereiden.
Hond met rode halsband ligt
Adoptie
Het geeft ongelooflijk veel voldoening om een ​​hond te adopteren uit een dierenasiel. Het betekent vaak dat je ze een tweede kans in het leven kunt bieden. Veel honden in een asiel wachten op een liefdevol gezin en een nieuw thuis, maar wat kun je van het adoptieproces verwachten?
Hond met rode halsband kijkt uit het raam
Puppy advies
Alles wat je moet weten
Het krijgen van een nieuwe puppy is ongelooflijk spannend voor het hele gezin, maar het kan best eng zijn voor je nieuwe pup. Ontdek met ons deskundige puppy-advies hoe je met alles kunt omgaan, van gedrag tot gezondheidsvragen.
Eigenaar controleert halsband
Op zoek naar een hond
Voordelen van een hond in huis
Het is algemeen bekend dat een hond de beste vriend is van de mens, maar wist je dat het hebben van een hond talloze voordelen heeft? Van het helpen om fit te worden tot het ontmoeten van nieuwe mensen, jouw puppy kan daadwerkelijk helpen om je gezondheid en sociale leven te verbeteren. Lees verder om de voordelen van honden te ontdekken!