Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.

Segugio Italiano (glad- en ruwhaar)

De Segugio Italiano is een middelgrote hond: reuen zijn 52-59cm en teven 48-56cm. Er zijn twee soorten vachten, ruwharig of gladharig, die allerlei kleuren kunnen hebben (zwart/taankleurig en elke tint tussen rood en tarwekleurig). Het is een vierkante, licht gebouwde hond. Hij is eerder atletisch dan zwaar. Het gewicht van een volwassen segugio is 20-23kg.

Wat je moet weten over dit ras
  • Hond die geschikt is voor baasjes met ervaring
  • Uitgebreide training nodig
  • Gaat graag uitgebreid wandelen
  • Gaat graag een of twee uur per dag wandelen
  • Gemiddeld formaat hond
  • Een beetje kwijlen
  • Moet wekelijks verzorgd worden
  • Blaffende en spraakzame hond
  • Geen waakhond
  • Heeft misschien wat training nodig om met andere dieren samen te wonen

Persoonlijkheid

De Segugio Italiano heeft een sterk ontwikkeld jachtinstinct en volgt graag zijn neus. Meestal is hij rustig en houdt hij zich op de vlakte, maar als hij een geur op het spoor is wordt hij enorm enthousiast en zal hij flink gaan blaffen. Het is een zachtaardige, liefdevolle hond die bruist van energie. Hij heeft een actief baasje nodig.

Oorsprong

Land van herkomst: Italië

De Segugio Italiano is een eeuwenoud ras dat mogelijk afstamt van de honden uit het Oude Egypte. Hij is in zijn thuisland eeuwenlang gebruikt om zwijnen uit het struikgewas te jagen, en is te zien op verschillende Italiaanse kunstwerken uit de Renaissance. Waarschijnlijk is de Mastiff toegevoegd aan de combinatie van windhond en speurhond, waardoor de hond niet alleen zijn ogen en neus gebruikt maar ook onbevreesd is. Tegenwoordig wordt de Segugio Italiano voornamelijk gebruikt als jachthond bij de jacht op hazen.

Heb je je perfecte ras gevonden? Bekijk dan de volgende tips en adviezen:

Labrador die naast de bank ligt
Op zoek naar een hond
Is dit het juiste ras voor jou?
Alle honden hebben hun eigen karakter. Doe de test en ontdek welk hondenras het beste bij jou en je levensstijl past.
Hond met rode halsband zit naast de eigenaar
Op zoek naar een hond
Vind een goede fokker
Als je een raszuivere puppy wilt, moet je vertrouwen op een gerenommeerde fokker. Deze gids helpt je bij het vinden van de juiste fokker.
Puppy die aan de lijn naast de eigenaar loopt
Op zoek naar een hond
Denk je erover om een ​​puppy te nemen?
Word lid van onze Puppy Club voor tips en adviezen van onze Purina-experts bij het vinden van de juiste puppy en het voorbereiden van de thuiskomst van jouw nieuwste familielid.
Hond met rode halsband
Op zoek naar een hond
Een hond in huis
Terwijl je wacht tot je jouw puppy thuis kunt verwelkomen, kun je alvast wat dingen regelen. Lees hier wat je vooraf kunt doen om je zo goed mogelijk voor te bereiden.
Hond met rode halsband ligt
Adoptie
Het geeft ongelooflijk veel voldoening om een ​​hond te adopteren uit een dierenasiel. Het betekent vaak dat je ze een tweede kans in het leven kunt bieden. Veel honden in een asiel wachten op een liefdevol gezin en een nieuw thuis, maar wat kun je van het adoptieproces verwachten?
Hond met rode halsband kijkt uit het raam
Puppy advies
Alles wat je moet weten
Het krijgen van een nieuwe puppy is ongelooflijk spannend voor het hele gezin, maar het kan best eng zijn voor je nieuwe pup. Ontdek met ons deskundige puppy-advies hoe je met alles kunt omgaan, van gedrag tot gezondheidsvragen.
Eigenaar controleert halsband
Op zoek naar een hond
Voordelen van een hond in huis
Het is algemeen bekend dat een hond de beste vriend is van de mens, maar wist je dat het hebben van een hond talloze voordelen heeft? Van het helpen om fit te worden tot het ontmoeten van nieuwe mensen, jouw puppy kan daadwerkelijk helpen om je gezondheid en sociale leven te verbeteren. Lees verder om de voordelen van honden te ontdekken!