Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.

Spinone Italiano

De gespierde Spinone Italiano heeft een gedrongen bouw en is een solide en robuuste hond. Een volwassen reu heeft een schofthoogte van 60-70cm en weegt 34-39kg, teven zijn 58-65cm en wegen 29-34kg. Hun middellange, ruwharige vacht is wit, wit met oranje, oranjeschimmel (een fijne mix van gekleurde haren en witte haren), wit en bruin, of bruinschimmel.

Wat je moet weten over dit ras
  • Hond die geschikt is voor baasjes met ervaring
  • Uitgebreide training nodig
  • Gaat graag uitgebreid wandelen
  • Gaat graag een of twee uur per dag wandelen
  • Gemiddeld formaat hond
  • Een beetje kwijlen
  • Moet om de dag verzorgd worden
  • Blaffende en spraakzame hond
  • Geen waakhond
  • Gaat goed samen met andere huisdieren

Persoonlijkheid

Dit is een vriendelijke, tolerante, sociale gezelschapshond die het liefste bij mensen is. Hij doet graag spelletjes in de tuin, maar ligt ook graag tevreden aan je voeten na een lange wandeling. Het is essentieel dat hij in een actieve omgeving woont waar hij vaak naar buiten kan om te bewegen.

Oorsprong

Land van herkomst: Italië

Niemand kent de exacte herkomst van de Spinone Italiano, maar op schilderijen uit de Renaissance staan Italiaanse, ruwharige Staanders die op het huidige ras lijken. Deze hond wordt ook wel de Italiaanse Griffon genoemd en is in zijn thuisland lang gebruikt als veelzijdige jachthond. Het is een populaire HPR-hond (hunt, point, retrieve), die net zo graag op het land jaagt als door het water of moerassen.

Heb je je perfecte ras gevonden? Bekijk dan de volgende tips en adviezen:

Labrador die naast de bank ligt
Op zoek naar een hond
Is dit het juiste ras voor jou?
Alle honden hebben hun eigen karakter. Doe de test en ontdek welk hondenras het beste bij jou en je levensstijl past.
Hond met rode halsband zit naast de eigenaar
Op zoek naar een hond
Vind een goede fokker
Als je een raszuivere puppy wilt, moet je vertrouwen op een gerenommeerde fokker. Deze gids helpt je bij het vinden van de juiste fokker.
Puppy die aan de lijn naast de eigenaar loopt
Op zoek naar een hond
Denk je erover om een ​​puppy te nemen?
Word lid van onze Puppy Club voor tips en adviezen van onze Purina-experts bij het vinden van de juiste puppy en het voorbereiden van de thuiskomst van jouw nieuwste familielid.
Hond met rode halsband
Op zoek naar een hond
Een hond in huis
Terwijl je wacht tot je jouw puppy thuis kunt verwelkomen, kun je alvast wat dingen regelen. Lees hier wat je vooraf kunt doen om je zo goed mogelijk voor te bereiden.
Hond met rode halsband ligt
Adoptie
Het geeft ongelooflijk veel voldoening om een ​​hond te adopteren uit een dierenasiel. Het betekent vaak dat je ze een tweede kans in het leven kunt bieden. Veel honden in een asiel wachten op een liefdevol gezin en een nieuw thuis, maar wat kun je van het adoptieproces verwachten?
Hond met rode halsband kijkt uit het raam
Puppy advies
Alles wat je moet weten
Het krijgen van een nieuwe puppy is ongelooflijk spannend voor het hele gezin, maar het kan best eng zijn voor je nieuwe pup. Ontdek met ons deskundige puppy-advies hoe je met alles kunt omgaan, van gedrag tot gezondheidsvragen.
Eigenaar controleert halsband
Op zoek naar een hond
Voordelen van een hond in huis
Het is algemeen bekend dat een hond de beste vriend is van de mens, maar wist je dat het hebben van een hond talloze voordelen heeft? Van het helpen om fit te worden tot het ontmoeten van nieuwe mensen, jouw puppy kan daadwerkelijk helpen om je gezondheid en sociale leven te verbeteren. Lees verder om de voordelen van honden te ontdekken!