Van voedingsmerk veranderen

U kunt heel veel redenen hebben om uw hond een nieuwe voeding te moeten geven. De voedingsbehoeften van honden veranderen als ze oud beginnen te worden. Een speciaal dieet kan ook om medische redenen worden voorgeschreven. Af en toe kunnen sommige honden moeilijk worden en hun neus ophalen voor hun gebruikelijke voedsel.

Honden zijn zeer gevoelig voor veranderingen in hun voeding, dus moet u erop letten dat de overgang zo vlot mogelijk gebeurt. Met een soepele overgang zal uw hond veel gemakkelijker de ingrediënten en voedingsstoffen kunnen opnemen die aanbevolen zijn voor zijn toekomstige dieet, en kunnen de enzymen van het spijsverteringsstelsel zich aanpassen aan de nieuwe voedingsmiddelen die hij absorbeert.

Begin met de nieuwe voedingsmiddelen te vermengen met de gebruikelijke voeding en verhoog daarna geleidelijk de verhoudingen gedurende 7 tot 10 dagen, totdat de hond alleen nog nieuwe ingrediënten eet. Wees niet verbaasd als de maag van uw hond aanvankelijk enigszins verstoord is. Dat is niet abnormaal.

  • Dag 1: Voeg 1 portie nieuwe ingrediënten toe aan 9 porties gebruikelijke voeding.
  • Dag 2: Voeg 2 porties nieuwe ingrediënten toe aan 8 porties gebruikelijke voeding.
  • Dag 3: Voeg 3 porties nieuwe ingrediënten toe aan 7 porties gebruikelijke voeding enzovoort.
  • Dag 10: U geeft alleen nog maar nieuwe voeding.

Van voeding in blik tot droge voeding

Voorzie voldoende water. Droge voeding bevat natuurlijk minder water.

Van droge voeding naar voeding in blik

Meng een paar koekjes onder de voeding om die consistenter te maken. Een portie droge voeding kan minder consequent lijken dan een portie voeding in blik. Waarschijnlijk zal uw hond minder water drinken.

Van voeding voor puppy's tot voeding voor volwassen honden

Schakel na ongeveer 12 à 24 maanden (afhankelijk van het ras) over van voeding voor puppy's naar een formule voor volwassenen. Grotere honden doen er langer over om volwassen te worden. Wees geduldig en overhaast deze overgang niet.

Van volwassen naar senior

Honden van zeven jaar of ouder krijgen een voeding die speciaal ontworpen is voor oude honden en die hen een optimaal evenwicht in voedingsstoffen biedt.