Uw hond kunstjes leren | Bonzo

Uw hond kunstjes leren

Kunstjes leren

Train niet alleen op discipline, maar train ook om de band tussen de familie en de hond te versterken met deze tips van PURINA® Bonzo®.

Train niet alleen op discipline, maar train ook om de band tussen de familie en de hond te versterken met deze tips van PURINA® Bonzo®.

Wanneer u een puppy in uw gezin verwelkomt, mag u niet vergeten dat hij niets weet over huizen en mensen! Dit betekent dat schoenen, bankstellen, tapijten en trappen allemaal een groot, onbekend avontuur voor hem zijn!

Hoewel het niet altijd gemakkelijk zal zijn, is het een goed idee de tijd te nemen om uw hond op de juiste manier te trainen omdat u zo de band tussen hem en uw gezin versterkt en uw kinderen verantwoordelijkheid en het belang van vertrouwen en routine leert.

Motivatie
Het is belangrijk om te weten dat honden groepsdieren zijn en daarom altijd naar hun leider zoeken. Wees zelfverzekerd in deze rol, want dan zal uw puppy u tevreden willen stellen en gemotiveerder zijn om van u te leren.

Consequent zijn
Het kan soms moeilijk zijn, maar de enige manier waarop uw puppy zal leren is als de reactie op zijn gedrag altijd hetzelfde is. Dit betekent dat u hem prijst en beloont wanneer hij zich goed gedraagt en u laat weten dat u niet blij bent door hem te negeren en streng 'nee' te zeggen wanneer hij zich misdraagt.

Als u bijvoorbeeld niet wilt dat uw puppy op de bank klimt, zegt u hard 'Nee' en haalt u hem voorzichtig van de bank telkens wanneer hij erop klimt. Prijs hem vervolgens telkens wanneer hij weer op de grond zit. Als u hem niet consequent behandelt, zal hij geen consequent gedrag vertonen!

Beloning
Uw puppy verdient aanmoediging en snoepjes, maar u moet deze bewaren voor wanneer hij het verdiend heeft! Wanneer uw puppy heeft geleerd op een opdracht te reageren, kunt u hem een snoepje geven. En terwijl u de training opbouwt, wisselt u tussen snoepjes en zijn gedrag prijzen. Op die manier wordt hij al gauw meer gemotiveerd wanneer u hem prijst dan door een snoepje!

Fouten
Puppy's maken genoeg fouten, want ze moeten tenslotte nog leren hoe ze zich horen te gedragen in een nieuwe wereld vol mensen...

Het enige wat u moet doen om hen te helpen, is onthouden dat als ze iets fout doen, ze waarschijnlijk niet weten dat het fout is. Vervolgens laat u hen op een strenge maar rechtvaardige manier zien dat ze iets fout hebben gedaan.

Eerst moet u hen op heterdaad betrappen. Honden kunnen een straf niet koppelen aan een actie die uren of zelfs minuten gelden plaatsvond. Sla uw puppy nooit. Zeg in plaats daarvan streng 'Nee' als u ziet dat uw puppy iets stouts doet. Als uw puppy stopt, prijst u hem en geeft u hem een andere opdracht zoals 'Zit' of 'Hier'. Als hij correct reageert, kunt u hem belonen voor zijn goede gedrag!