Beste_Speeltjes_Kat

WELKE SPEELTJES ZIJN HET BESTE VOOR MIJN KAT?

​Er zijn enorm veel speeltjes beschikbaar voor jouw kat of kitten, van de nieuwste apps voor op je tablet tot een eenvoudige kartonnen doos. Door interactief te spelen (dus samen met jou), kan jouw kat haar jachttechnieken perfectioneren en wordt de band tussen jullie versterkt, wat een stevige basis vormt voor latere gedragstraining. Spelen is ook een prima oefening, die haar helpt om op een gezond gewicht te blijven en opgekropte agressie kwijt te raken. Maar het belangrijkste is dat speeltjes haar omgeving verrijken, zodat jouw kat actief en tevreden blijft. Houd dus wat speeltjes achter de hand en wissel ze regelmatig af of voeg er kattenkruid aan toe om haar bij de les te houden en pak de speeltjes weg zodra het speelkwartier voorbij is.


​Zelfgemaakte speeltjes


Katten en kittens houden over het algemeen van alles wat een echte prooi nabootst en er zijn een heleboel speeltjes te koop die daarop inspelen. Naast balletjes, belletjes en opwindbare muizen zijn lange stokken met een touwtje waaraan veren of andere voorwerpen hangen, meestal favoriet. Er zijn ook technisch geavanceerdere speeltjes beschikbaar, zoals speciale apps voor op je tablet en laserstralen, die katten onweerstaanbaar vinden om na te jagen.

Er zijn ook genoeg speeltjes die je van huis-tuin-en-keukenvoorwerpen kunt maken. Klap bijvoorbeeld de onder- en bovenkant van een kartonnen doos open om een tunnel te maken en knip gaten in de zijkanten voor extra plezier. Een ander zelfgemaakt speeltje dat het goed doet, is een oude sok die je met crêpepapier en wat kattenkruid vult en dan dichtknoopt om een goedkope ‘muis’ te verkrijgen. Klaar is Kees!

​20 minuten per dag. Dat is de minimale speeltijd waarnaar je moet streven om werkelijke voordelen in de gezondheid en het gedrag van jouw kat waar te nemen.
Je kunt het speeltje van jouw kat interessanter maken door er kattenkruid aan toe te voegen, ook al worden kittens vaak pas door het kruid aangetrokken wanneer ze wat ouder zijn.