Geef jouw huisdier een gelukkige start in het leven


Vanaf het moment dat je jouw huisdier thuis verwelkomt begint de zorg voor een leven lang gezondheid en geluk. Bij PURINA® PRO PLAN® staan we voor je klaar met advies over algemene verzorging en specifieke voeding voor jouw kat.

 

90 jaar onderzoek in voedingswetenschap.

0-3 maanden: tijd met de moeder

De eerste maanden zijn cruciaal voor jouw kitten's mentale en Emotionele ontwikkeling. Dierenartsen raden aan dat kittens de eerste 8 weken doorbrengen met nestgenoten om te socialiseren en te leren van hun moeder.

Jouw kitten´s unieke voedingsbehoeften

In elke levensfase veranderen de voedingsbehoeften van jouw kat. PURINA® PRO PLAN® JUNIOR bevat zorgvuldig geselecteerde voedingsstoffen die de natuurlijke afweer helpen te ondersteunen. De formule bevat:
• Eitwitbronnen - om gezonde groei te ondersteunen
• Colostrum - rijk aan antistoffen, en ondersteunt een sterk immuunsysteem
• OPTISTART - dat de gezondheid van de darmen van kittens helpt te ondersteunen en verstoring van de maag vermindert

Moet ik mijn kat zindelijk maken?

Anders dan bij puppies, hoeven kittens niet zindelijk gemaakt te worden. Doorgaans leren zij dit van hun moeder als ze ongeveer 3-4 weken oud zijn.

Vergeet niet om

Vergeet niet om met een dierenarts te bespreken of jouw kitten vaccinaties nodig heeft.

3-6 maanden: ontmoet de nieuwe familie

Jouw kitten is nu klaar om zich bij jouw familie te voegen en zijn nieuwe thuis te leren kennen. Zorg er voor dat je huis kitten 'proof' is. Ze zijn nieuwsgierig en zullen op onderzoek uit gaan, dus let op dat er geen gevaarlijke situaties kunnen ontstaan.

Verwelkom jouw nieuwe kitten

Het kan een overweldigende ervaring zijn voor een jonge kitten om in een nieuw thuis terecht te komen. Het is een goed idee om kittens direct kennis te laten maken met hun mand, speeltjes, voeding, water en kattenbak. Geef ze de ruimte en tijd om zich te ontspannen.

Moet ik mijn kat steriliseren?

Katten worden tussen 5-9 maanden geslachtsrijp. Het is belangrijk dat je voor die tijd eventuele castratie met de dierenarts bespreekt. Castratie is een routine procedure in de dierenartspraktijk. Het voorkomt ongewenste zwangerschappen en gedragsverandering dat verband houdt met de geslachtsrijpheid bij kitten (bijvoorbeeld toegenomen agressie).

Vergeet niet om:

Bespreek met je dierenarts het micro-chippen van jouw kitten.

6-9 maanden: ze wordt snel groot

Rond deze leeftijd zal je kat geslachtsrijp worden. Hoewel kittens er soms al volwassen uit zien, is het belangrijk dat ze voeding krijgen speciaal voor kittens om de ontwikkeling van de gezondheid te ondersteunen.

Hoe voorkom ik vlooien?

Er zijn een aantal verschillende parasieten die vervelend kunnen zijn voor jou en jouw kitten. Bespreek daarom met de dierenarts hoe je je kat kan beschermen tegen onder andere teken en vlooien.

9-12 maanden: bijna volwassen

Jouw kitten kan in de eerste 12 maanden van zijn leven, tot wel 40cm groeien dan bij de geboorte. Nu de meeste groei is geweest, wordt het tijd om te starten met een voeding dat speciaal ontwikkeld is voor volwassen katten.

Vind de juiste voeding voor jouw volwassen kat

De voeding die je kiest is een van de belangrijkste factoren die impact hebben op het welzijn van jouw kat. De dierenartsen en wetenschappens van PURINA® PRO PLAN® hebben een assortiment ontwikkeld met voeding speciaal voor elke levensfase en lifestyle. Zie hier een overzicht van het assortiment.