Uw volwassen hond voeden

Zodra uw hond volwassen is geworden, is het tijd om regelmatige eetgewoonten vast te leggen. Om een optimale fysieke conditie te behouden, moet uw hond een perfect evenwichtige voeding consumeren met voedingsmiddelen uit de zes grote groepen van voedingsstoffen, met name eiwitten, vetten, mineralen, vitaminen, koolhydraten en water. Alle industriële hondenvoer dat volledig en van goede kwaliteit wil zijn, moet uw huisdier dit fundamentele voedingsevenwicht bieden.

Dankzij de ontwikkelingen op het gebied van voeding voor honden is momenteel een breed gamma van hondenvoer in de handel verkrijgbaar. Dat werd ontworpen om preciezer te kunnen inspelen op de specifieke behoeften van uw hond. Het ras en de grootte kunnen bepalend zijn. Honden van kleine rassen hebben een snellere stofwisseling en hebben twee keer zoveel calorieën per dag nodig. Honden van grote rassen hebben een grotere eetlust en doen er goed aan een dieet te volgen op basis van een geoptimaliseerde mix van mineralen en vitaminen waarmee ze hun kwetsbare gewrichten en kraakbeen in goede staat kunnen houden.

Als uw hond bijzonder actief is, moet u een dieet overwegen dat speciaal is samengesteld voor actieve honden. Deze voeding biedt een hoger gehalte van vetten, eiwitten en vitaminen, zoals vitamine B12, waardoor energie vrijkomt uit de voedingsstoffen. Minder actieve honden hebben minder vetten nodig. Met een "light" formule zullen zij minder risico op gewichtstoename lopen.

Honden kunnen een gevoeligheid voor bepaalde voedingsgroepen ontwikkelen. Uw dierenarts kan een alternatieve formule aanbevelen om dit probleem op te lossen. Sommige diëten zijn ook bedoeld om specifieke aandoeningen te behandelen of om het herstel te bevorderen.

Tenzij de conditie van uw hond drastisch verandert, is er geen reden om hun eetgewoonten te veranderen vanaf de vroege volwassenheid (12-24 maanden) tot het einde van het zesde jaar.

Hoe geeft u uw hond eten?

Geef uw hond één of twee keer per dag eten en hou rekening met zijn gewoonten. Het is raadzaam om twee lichtere maaltijden te geven aan honden met een diepe borstkas zoals een dobermann.

Voedsel moet op kamertemperatuur worden geserveerd om ervoor te zorgen dat uw hond maximaal kan genieten van de smaak en geur ervan. Vermijd te warm of te koud voedsel op te dienen.

Als u uw hond voedt met volledige droge voeding, bewaar dit dan op een droge en nette plek. Een hersluitbare verpakking of een luchtdichte recipiënt kan de smaak van de voedingsmiddelen bewaren omdat het aroma hermetisch is afgesloten.

Uw hond moet kunnen eten op een rustige plaats, waar hij niet wordt onderbroken en uit de buurt van waar u eet. Wij raden u aan zijn kom op een gemakkelijk te reinigen oppervlak, zoals een tegelvloer of een tapijt, te plaatsen. Voorkom dat kinderen uw hond storen terwijl hij eet. Als u een of meerdere honden in huis hebt, geef hen dan apart eten om te voorkomen dat ze met elkaar ruzie maken of elkaar intimideren.

Probeer om uw hond niet onmiddellijk voor of na een activiteit te voeden, omdat veel honden gemakkelijk last hebben van gedraaide darmen of een maagverstopping, want dat vraagt een onmiddellijke tussenkomst van een dierenarts. Het is raadzaam om een uur te laten tussen de maaltijd en de activiteit.

Hoeveel?

Volg de aanbevelingen op de verpakkingen, maar vergeet niet dat deze louter indicatief zijn. Elke hond is anders, daarom is het essentieel om hem voldoende eten te geven, zodat hij slank en gezond blijft. Zorg ervoor dat hij altijd een kom vers water heeft.

Als u hem koekjes of snoepjes geeft, vergeet dan niet om zijn belangrijkste maaltijden evenredig te verminderen.

Welke voedingsmiddelen moet u vermijden?

Hoewel veel baasjes dit doen, is het niet raadzaam om restjes aan uw hond te geven omdat zijn dieet dan vrijwel nooit in evenwicht zal zijn. Geef hem ook geen vette restjes of rauwe groenten, want dan zal hij dikker worden. Rauw vlees kan besmet zijn met bacteriën, terwijl botten schade aan tanden en maagobstructies kunnen veroorzaken. Vermijd ook aan uw hond kattenvoer te geven, want dat is ontworpen voor katten en de balans van vitaminen en mineralen is niet geschikt voor honden. Geef tot slot nooit chocolade aan uw huisdier, het is giftig voor zijn systemen.

Voeding veranderen

Het kan natuurlijk gebeuren dat u het dieet van uw hond moet veranderen. Een bepaalde medische aandoening kan een speciaal dieet vergen. Uw hond is misschien enkele kilootjes bijgekomen. Sommige honden krijgen misschien genoeg van hun gebruikelijke merk.

Honden zijn vaak gevoelig voor veranderingen in hun dieet, dus moet u ervoor zorgen dat de overgang zo soepel mogelijk verloopt. Begin met het nieuwe hondenvoer te mengen met uw gebruikelijke merk voor u geleidelijk het aandeel gedurende zeven tot tien dagen verhoogt tot uw hond alleen nog maar het nieuwe voer eet.

Purina-merken voor volwassen honden

Purina biedt een breed gamma van merken en droge voeding voor honden. Elk recept is het resultaat van recente wetenschappelijke ontwikkelingen inzake kwaliteit, smaak en voeding. Deze producten zijn ontworpen om u en uw huisdier een uitzonderlijke keuze van recepten en formaten aan te bieden voor alle fasen van het leven en alle levensstijlen.