Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.
hond bij kerstboom

Kerstmis: welke cadeaus geef ik aan mijn hond?

Leestijd: 1 min

7 Speciale Kerstcadeaus voor Honden

Alles wat je hond wil voor Kerstmis... 

Wat moet je je hond geven voor Kerstmis? Wat zijn de nieuwste gadgets die je kunt kopen voor de hond die alles al heeft? Misschien een nieuwe halsband? Of een glanzende bling-bling voerbak? Of misschien een designer hondenmand? 

De realiteit is dat je hond echt niet geeft om hoe zijn halsband eruitziet, of uit welke bak hij eet - of waar hij op ligt... 

Laten we dus eens kijken naar wat je hond echt zou willen voor Kerstmis! Hier zijn enkele geweldige kerstcadeaus voor honden die hun staart laten kwispelen, terwijl je hond veilig blijft tijdens de kerstperiode.

Jachthonden 

Apporteerspeelgoed is het perfecte kerstcadeau voor deze viervoeters. 

Het perfecte kerstcadeau voor een jachthond - of het nu een Labrador, een spaniël of een ander ras jachthond, die het van nature heerlijk vinden om vrolijk buiten te werken in alle weersomstandigheden - is een lange, bij voorkeur modderige, wandeling op Kerstdag met veel apporteerspelletjes om ze bezig te houden - en veel lekkere kersthondensnacks om ze te belonen voor het teruggeven van hun speeltje zodat je het opnieuw kunt gooien.

Herdershonden 

Trainingssessies zijn de beste manier om Kerstmis te vieren. 

Dit zijn de workaholics van de hondenwereld en ze vinden niets leuker dan eropuit gaan met jou, een nieuwe vaardigheid leren of de vaardigheden die ze al kennen perfectioneren. Zorg ervoor dat ze voldoende beweging en stimulatie krijgen om ze rustig, gezond en gelukkig te houden tijdens de kerstperiode, en overweeg om je in te schrijven voor een nieuwe trainingscursus om iets te leren dat jullie allebei nog nooit hebben geprobeerd. Dit kan zijn: nieuwe trucjes aanleren, behendigheid, heelwork op muziek of zelfs de nieuwe , populaire sport van hoopers. Dit stimuleert hun actieve brein en geeft ze ook wat extra één-op-één tijd met jou. 

Voor meer inspiratie over het geven van een speeltje aan je hond om hem urenlang bezig te houden, lees onze handige gids over stimulerend speelgoed voor oudere honden.

Terriërs 

Een graafkuil is het kerstcadeau waar deze honden naar uitkijken. 

Een speciale graafkuil in de tuin zal je terriër erg blij maken! Creëer een speciale plek in jouw tuin waar jouw hond heerlijk kan graven. Zorg ervoor dat het gevuld is met iets veiligs, gemakkelijk schoon te maken is, en waar je speeltjes, kauwsnacks en traktaties in kunt verstoppen. Dit helpt voorkomen dat je terriër zo maar in de tuin gaat graven, terwijl het hem toch een uitlaatklep geeft voor dat tunnel- en graafgedrag dat vaak aangeboren is bij deze kleine energieke honden  - en het biedt je een geweldige mogelijkheid voor interactief spel.

Gezelschapshonden 

Quality time met hun baasje is het ideale kerstcadeau voor deze honden. 

Deze honden zijn gemaakt voor een kerstdag voor de tv. Hun idee van de ideale Kerstmis is knus op de bank liggen met jou, gewikkeld in een warme deken of een nieuwe fleece. Ze vinden een feestelijke dag met de hele familie, lawaai en chaos misschien wel een beetje te veel. Het beste kerstcadeau voor deze honden is ervoor te zorgen dat je tijd vrijmaakt voor wat speciale 'hondentijd' en ervoor te zorgen dat ze niet overweldigd raken door alle festiviteiten.

Speurhonden 

Geurspelletjes zijn hun favoriete kerstcadeau voor honden. 

Het allerbeste cadeau voor een speurhond is de mogelijkheid om zijn ongelooflijke neus te gebruiken! Overweeg om je in te schrijven voor een trainingscursus die gespecialiseerd is in speurwerk en die je een selectie geweldige snuffelspelletjes kan leren die je met je hond kunt spelen. Als je er geen kunt vinden, zoek dan op internet naar geweldige interactieve geurspelletjes. Weinig honden krijgen ooit de kans om hun neus te gebruiken - en voor speurhonden kan dit een geweldige ervaring zijn.

Windhonden 

Bied ze een uur ononderbroken rennen als kerstcadeau aan.

Hoewel het gemakkelijk is om te denken dat deze atleten altijd in beweging zijn, is dit verre van de waarheid. Windhonden zijn dol op korte sprints met ongelooflijke snelheden en genieten van de gelegenheid voor een korte maar snelle sprint. Waar ze echter niet in uitblinken, is gehoorzaamheid - omdat de opwinding van de snelheid en het plezier van het rennen hen doof maakt voor alles, en als ze een konijn of een eekhoorn zien, is dat aangeboren jachtinstinct onweerstaanbaar. Het beste kerstcadeau voor je hond is om wat onderzoek te doen en een 'veilig veld' in jouw omgeving te vinden - zelfs als je er een stukje voor moet rijden. Ze duiken overal in het land op en zijn goed omheinde grote gebieden die je voor een uur kunt huren waar honden veilig kunnen rennen.

Werkhonden 

Geef deze honden een leuke missie met Kerstmis om ze gelukkig te maken. 

Werkhonden zijn vaak veeleisend en zijn gewend om van nature om een breed scala aan taken uit te voeren. Het beste kerstcadeau voor je hond is een uitlaatklep voor waar ze instinctief goed in zijn. Dit kan duurlopen zijn (voor de sledehonden), veldwerk wedstrijden, gehoorzaamheid, behendigheid, canicross... maar een goede trainingsfaciliteit met ervaring met jouw ras kan je helpen het beste uit je werkhond te halen - en je band te versterken.
 

De beste ideeën voor kerstcadeaus voor honden

Om samen te vatten, hier zijn enkele van de meest populaire kerstcadeaus voor honden die je dit jaar aan jouw cadeaulijst kunt toevoegen:

1 Apporteerspeelgoed
2 Hondentrainingssessies
3 Graafkuilen
4 Quality time samen
5 Interactieve geurspelletjes voor honden
6 Een uur ononderbroken rennen
7 Leuke maar uitdagende kerstmissies voor honden: duurlopen of veldwerk wedstrijden
 

Dit is een mooi lijstje met cadeaus. Als je je afvraagt wat je hond echt wil voor Kerstmis, is het in de eerste plaats ononderbroken aandacht en tijd met jou om samen zijn favoriete activiteit te doen. 

Maar het belangrijkste... alles wat ze willen voor Kerstmis, ben jij! 

Lees ook onze gids en ontdek wat het kerstdiner van je hond mag bevatten en welke voedingsmiddelen je beter kunt vermijden. Of ontdek hoe je je hond veilig kunt houden tijdens Kerstmis met onze gids over mogelijke gevaren om op te letten tijdens de feestdagen. 
 

Feestelijke labels voor kerstcadeaus voor jouw viervoeter

Voeg een extra vleugje kerstmagie toe aan je cadeaus, met onze prachtige kerst labels die zijn ontworpen voor een extra feestelijke sfeer.