Verschillende spelletjes om met de hond te spelen | Bonzo

Met de hond spelen

Spelen met uw hond

Honden zijn dol op spelen en het hele gezin kan meedoen. Dit is het moment waarop u echt een band met jouw hond kunt opbouwen en het vertrouwen ontstaat dat zich uiteindelijk ontwikkelt tot een levenslange vriendschap en wederzijds respect.

Honden zijn dol op spelen en het hele gezin kan meedoen. Dit is het moment waarop u echt een band met jouw hond kunt opbouwen en het vertrouwen ontstaat dat zich uiteindelijk ontwikkelt tot een levenslange vriendschap en wederzijds respect.

Spelen met je hond is een geweldige manier voor iedereen in het gezin om fit en gezond te blijven en is het ook nog een belangrijk onderdeel van de basistraining van jouw hond. Maar spelen moet vooral leuk zijn voor iedereen. Wees creatief met jouw spelletjes en maak van lichaamsbeweging een gezellige bezigheid voor het hele gezin.

Maak een keuze
Tennis ball

Een bal vangen

Het vangen van een bal is een goede manier om de oog-lichaamscoördinatie van uw hond te trainen. Gooi de bal in eerste instantie in vol zicht rustig naar uw hond toe. Wanneer hij eenmaal gewend is aan het springen en vangen, kunt u de bal verder gooien tot hij voor u uit kan rennen en de bal met een sprong kan vangen.

Vergeet niet om hem aan te moedigen de bal na elke worp terug te brengen, anders wordt het wel een heel kort spelletje!

Diving ball

Een duik nemen

De meeste honden zijn dol op water en zodra ze eraan gewend zijn, kan het heerlijk zijn om in het water te springen. Ga aan de rand van een meer of vijver staan en gooi een bal in het water. Moedig uw hond aan om erin te springen vanaf een kade of aanlegplaats en beloon hem wanneer hij de bal terugbrengt. Spetterend veel plezier voor het hele gezin!

Let op: Controleer wel eerst of het water veilig is voordat u hier met uw hond gaat trainen. Uw hond kan ernstig gewond raken door bijvoorbeeld in een ondiepe vijver te springen waar een winkelwagentje op de bodem ligt.

Duikactiviteiten worden vaak gehouden bij hondenshows, waar ze in wedstrijden (of gewoon voor de lol) een duik kunnen nemen in een veilig, speciaal ontworpen zwembad.

Fetch ball

Apport

Dit spelletje is populair bij het hele gezin en ook nog eens goede lichaamsbeweging voor uw huisdier. Honden en kinderen zijn dol op balspelletjes, maar hiervoor is wel enige oefening vereist. Anders loopt het al snel uit op een achtervolging met vooral veel lichaamsbeweging voor u, terwijl u achter uw hond aanrent!

Begin rustig aan door de bal aan uw hond te laten zien en zeg 'apport'.

Beloon hem wanneer hij de bal besnuffelt of beetpakt. Nu uw viervoeter het besnuffelen op commando onder de knie heeft, kunt u de afstand steeds verder vergroten voor u de hond vraagt om de bal terug te brengen.

Find the Treat

Zoek het snoepje

Als variatie op verstoppertje kunt u ook een van zijn favoriete snoepjes laten zien en dan 'blijf' zeggen terwijl u het snoepje gaat verstoppen.

Zeg nu 'zoek' en moedig hem aan om het verstopte snoepje te vinden. Na een beetje oefening kunt u het moeilijker maken door op verschillende plekken te doen alsof u het daar gaat verstoppen. Uw hond zal het een geweldige uitdaging vinden.

Flying Disc

Frisbee

Spelen met een frisbee kan een hoop plezier opleveren voor zowel hond als toeschouwer. Het is eigenlijk een variatie op apporteren maar dan actiever en een goede oefening voor uw hond in het rennen, springen en vangen. De hond zal het geweldig vinden om achter een zwevend object aan te rennen. Vergeet niet om hem aan te moedigen de frisbee ook weer terug te brengen nadat hij zijn acrobatische kunsten heeft vertoond!

Hide and Seek

Verstoppertje

Dit spelletje is een geweldige manier om de natuurlijke vaardigheden van uw huisdier te ontwikkelen en het hele gezin kan meedoen. Iemand uit het gezin laat zien dat hij/zij het favoriete speeltje van de hond heeft en vervolgens gaat iedereen zich verstoppen. Wanneer uw hond degene met het speeltje gevonden heeft, mag hij best beloond worden voor zijn slimme speurwerk!

Houd het eerst gemakkelijk door de hond te laten zien waar u zich gaat verstoppen en maak het dan geleidelijk aan moeilijker om u te vinden. Zo houdt u uw hond geïnteresseerd en is het voor iedereen leuk.

Football

Voetbal

Alle honden houden van balspelletjes en voetbal is een goede manier voor uw hond om balans en spiercontrole te oefenen. Dribbel de bal tussen uw voeten probeer uw hond te passeren. Pas op dat u hem niet per ongeluk schopt. Breek het spel op door de bal naar hem te spelen en vervolgens weer te proberen de bal terug te krijgen. U zult verbaasd staan hoe snel hij een razendsnelle voetballer wordt met vaardigheden waar zelfs een internationale prof van onder de indruk zou zijn!

Game Trail

Spoorzoeken

Dit is iets moeilijker, maar een geweldige manier om de hond te helpen zijn natuurlijke reukzin te ontwikkelen.

Gebruik een lange lijn of riem en zeg 'blijf' terwijl een van de kinderen achteruit bij de hond vandaan loopt met een snoepje of favoriet speeltje. Vraag het kind om met zijn/haar voeten te slepen zodat ze een geurspoor achterlaten dat de hond kan volgen.

De verstopper laat het snoepje aan het eind van het spoor achter en keert terug via dezelfde route. Moedig de hond nu aan om het snoepje op te speuren. Met een beetje oefening leert de hond op den duur om het snoepje over steeds langere afstanden op te speuren, tot groot plezier van het gezin.

Treasure Hunt

Schatzoeken

Als ze het spoorzoeken onder de knie hebben, kunt u proberen om ze te laten schatzoeken. Laat tijdens een wandeling een speeltje vallen terwijl een ander gezinslid de hond afleidt. Loop nog een paar stappen verder en zeg 'kijk om'. Moedig hem aan om de weg terug te volgen en zo uw geur te traceren tot aan het speeltje.

In het begin kan het handig zijn om de hond aan de lijn te houden zodat ze op de route blijven terwijl ze op zoek gaan naar het speeltje, maar naarmate ze het vaker doen kunt u de afstand langzaamaan vergroten tot u het commando 'kijk om' geeft.