Budget_Voor_Kitten

EEN BUDGET VOOR JE KITTEN

Hoewel katten meestal goedkoper zijn dan honden, heb je toch te maken met maandelijkse kosten, plus de aanschafkosten bij adoptie van een kitten.Voordat je besluit om een kitten te adopteren, is het essentieel om de kosten op een rijtje te zetten en na te gaan of je je een kat kunt veroorloven. En er is veel waar je aan moet denken!

De adoptiekosten verschillen per organisatie of opvangcentrum waar je kitten of kat zich bevindt. De prijs ligt over het algemeen tussen € 23 en € 150*. Dit bedrag wordt gebruikt om het asiel draaiende te houden en kan ook de kosten dekken voor het inenten en steriliseren van je kitten.

Pasgeboren kittens, gratis af te halen! Gratis kittens bestaan niet. Zelfs als je een kitten uit een ongewild nestje adopteert, moet je toch elke maand geld reserveren voor je nieuwe huisdier.

​Pasgeboren kittens, gratis af te halen! Gratis kittens bestaan niet. Zelfs als je een kitten uit een ongewild nestje adopteert, moet je toch elke maand geld reserveren voor je nieuwe huisdier.
​De keuze tussen een lang- of kortharige kat gaat niet alleen om wat je mooi vindt: langharige katten hebben misschien professionele verzorging nodig, wat een extra kostenpost oplevert.